2016. június 6., hétfő

Korhaz a varos szelen


Ismet, egy jelentektelennek tuno esemeny miatt vagyok kenytelen foglalkozni az itteni helyzettel
Balint cege kesziti  egy Durban peremkeruletenben elrterulo hatalmas kozkorhaz futo berendezeseinek felujjitasi stb. programjat. Emiatt tobbszor oda kell menni, nezni, mondani, ellenorizni , munkakat kiertekelni.
Hazaugrott ertem, en is lassam, tanuljam az utakat....vele legyek.
Marhanagy tomeg a korhaz korul, amolyan igazi afrikai zsibvasar, mindenutt a taxi-kisbuszok, ossze-vissza csalinkazo emberek...hajam egnek all toluk.
Elso gyanus jel.....nincsenek biztonsagi orok. Viszont sok a rendor es sok a leallitott auto.
hm....mi ez most itt?
Zavargasok , lelottek egy biztonsagi ort, persze jonnek a valasztasok, forrnak az indulatok..a varos ezen tajekan kulonosen nagy a nyomor. A kormanyzo part kilopta az emberek szemet is, ma is arra hivatkoznak, hogy ok szuntettek meg az appartheid rendszert es emiatt csakis nekik van letjogosultsaguk ezt az orszagot ma is kormanyozni. Persze ez azert ma sokaknak nem tetszik. Es itt eleg olcso az emberelet. Ezek az emberek csak maskepp gondolkodnak mint az europaiak. De itt most nem feher es fekete a vita. Hanem hogy melyik fekete part legyen a soros. Mindenki akarja a husos fazeket.
Mi meg megyunk a kozkorhazba, ahol
ALRUHAS biztonsagi emberek engednek tovabb minket. Serultnek vannak oltozve. Civilbe, bekotott kezzel :)   Nem hittem a szememnek, de igy igaz :)
Az atadas kesik, mert a villanyszerelok nem jonnek be erre a teruletre, nehogy lelojek oket veletlenul a nagy hadakozasban.... Megall az eszem. Idekopizok egy szosszenetet:
Tüntetések kezdődtek Dél-Afrikában. A több száz demonstráló Jacob Zuma dél-afrikai elnök lemondását követelte Fokvárosban. A tiltakozók és a rendőrség több helyen összecsapott egymással.
Az egyre növekvő felháborodás és tiltakozás nyomán a dél-afrikai elnöknek a bírósággal kell szembenéznie azért, mert mintegy 23 millió dollár közpénzt / kb 5 milliard ft  /   használt föl saját luxusvillájára.
Jacob Zuma a tüntetések idején évente elmondott évértékelő beszédét tartotta. Az ellenzéki párt vezetője megpróbálta hátráltatni az elnöki beszédet, Julius Malema kérdéseket intézett Zumához. Végül az ellenzéknek el kellett hagynia a parlamentet.
Hosszas vonakodás után Jacob Zuma múlt héten úgy döntött, hogy visszafizeti a házára fordított közpénzek egy részét. Az ellenzék ezt visszautasította, és az alkotmánybíróság elé vitte Zuma villájának ügyét.
Az elnök egyebek közt úszómedencét, szalont, amfiteátrumot és karámot is építtetett a rezidenciájához. Az úszómedence „tűz esetére fenntartott víztározóként” szerepelt a fejlesztések listáján. A hivatalban lévő elnök 2014-es újbóli beiktatásakor egyebek közt a korrupció visszaszorítására tett ígéretet.
''Jacob Zuma nem mond le azután, hogy az Alkotmánybíróság megállapította, közpénzeket használt fel magánbirtoka építéséhez.
A dél-afrikai ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be az elnök ellen.
Zuma péntek esti televíziós beszédében elismerte, hogy hibázott, de tagadta, hogy tisztességtelenül járt volna el.
- Üdvözlöm és elfogadom az Alkotmánybíróság ítéletét. Az ítélet azokat az értékeket hangsúlyozza, melyek tartóoszlopai nehezen kivívott szabadságunknak és demokráciánknak – fogalmazott elmarasztaló ítéletével összefüggésben a dél-afrikai államfő.
Zuma szülőhelyén, a KwaZulu-Natal tartományban fekvő Nkandla faluban építette fel birtokát, melyen – egyebek mellett – látogatóközpont és uszoda is épült közvagyonból.
A bíróság arra kötelezte, hogy 16 millió dollárt fizessen vissza magánvagyonából.
Azert az nem semmi maganvagyon.....legalabb vissza fogja tudni fizetni...felteve ha akarja es ez nem valasztasi igeret....
Szoval nem csoda ha kiakad a kisember, eheznek a milliok es lassan felno az a nemzedek akikkel mar nem lehet elhitetni azt, hogy mindezt,  a ma mar elenyeszo feher lakossagon kell leverni.
A jelenlegi kormanyzo part 22 eve egyengeti a Del-afrikai emberek utjat egy mas jovo iranyaba, amirol az atlag ember eddig azt hitte, hogy egy jobb jovo fele tart.
Ennek a jobb jovoben valo hit eredmenyekeppen valakik felgyujtottak 78 iskola epuletet Mpumalanga megyeben.

Furcsa szamomra, hogy olyasmiben van a pusztitas amit pont vedeni kellene, hiszen a uj generaciok jovojet biztositja az iskola.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése