2016. november 21., hétfő

Az ajandek

Talan van mar egy eve is amikor Thula Thulan jartunk. Akkor teljesen lenyugozott a hely atmoszferaja, az allatok, a hos matriarka Nana es a fantasztikus szemelyisegu vadaszbol lett vadvedo Anthony Lawrence elete es hirtelen halala. O volt az , aki mentette az iraki allatkert , a habaru miatt pusztulasra itelt vadallatait.Az ozvegye Francoise / https://www.facebook.com/francoise.thulathula?fref=ts / paratlan energiaval es kitartassal megorzi az elefantok menedeket .
Szoval amikor itt jartunk, elhataroztam, hogy felajanlok egy bejarati mozaikot, mert egy igencsak szereny tabla mutatta az utat...meltatlannak gondoltam a helyhez...
Hat elkeszult es most hetvegen uttalan hegyi utakon , mert nem egyszeru Thula Thulara meg lejutni sem, de elvittuk. Megjegyeznem, hogy kb 15 hiabavalo telefon es email valtas sem hozott eredmenyt arrol, hogy mikor vigyuk. Valoszinuleg az ugy nem is jutott el Franciose-ig....itt a dolgok maskepp mennek mint Europaban, ezt mar regota latom....
Richard Bay-ig van autopalya kb 2oo km aztan autout, majd a vegso 8o km hegyre fel es le es csak fold ut, jo nagy barna porfelhoben, eleg szornyu. Ez itt torzsi terulet...majd egyszercsak lesz jo ut itt is.
Majdnem delre ertunk oda, tuzott a nap , mindenhol inkabb csak bozot. Akik a park teruleten voltak, szinte mindenki odajott es megszavaztuk a felrakas helyet. A vador es a kapus nagyon kezseges volt , eltavolitottak a arammal dusitott :) keritest, meg az oszlopot is kicincaltak, hogy konnyebb legyen a hozzaferes.
Semmi nem volt konnyu, a ragaszto nagyon gyorsan szaradt a fuga is, igyekeznem kellett. Balint vegezte a kemeny munkat, majd leheveredett egy ....utobb kiderult ...kigyoluk melle. Szerencsere a lako vagy nem volt otthon, vagy nem mert elojonni a nagy nyuzsges miatt :)
Delutan 5-re lettunk kesz, a tarto lecet nem mertuk meg kivenni, de a portas meg fogja remelhetoleg ma eltavolitja alola.
Nagyon elfaradtunk....hat mi sem vagyunk mar annyia fiatalok :)
8-ra benn voltunk Durban-be es elmentunk fisch-curry-t enni egy indiai etterembe. Azon keves ettermi kajak egyike amibe nem tesznek lisztet  :(
Itt Afrikaban meg ajandekot sem konnyu adni.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése