2018. október 1., hétfő

Hétvége Szlovéniában

Bled
Szeretünk kirándulni, felfedezni új vidékeket.
Afrika fantasztikus és egyedülálló vidékei után Európa felfedezése, de leginkább a környező országok megismerése következik. Az legutolsó utunk Bledbe vezetett.
Szlovénia eddig csak átutazásra jött szóba de magam se tudom, hogy miért, hisz ez a kis ország rengeteg látnivalót ad. Nagyon jól beutazható, van minden, hegy, völgy, víz, tenger, régi, ódon városok, jó autópálya ....sorolhatnám. Buszos utunk első állomása Bled.
Meseszép hegyek ölelte városka, tóval, szigettel, rajta templom, hegyen vár, étterem, pisztráng és a város gasztronómiai csalogatója a bledi krémes :)
Másnap meglátogattuk az egyik legnagyobb cseppkőbarlangjukat, hát elképesztő gyönyörűség !
Postojna
Igen jól megszervezett kb két órás lentlét. Kisvonattal és csúszásmentes gyalogutakkal. Persze a képek nem adják vissza azt a fenséges , lenyűgöző látványt ami az ember szeme elé tárult, de mégis...egy kis ízelítő, kedvcsináló.
A szlovének jól élnek és viszonylag kevesen vannak, egészséges elosztásban. A kétmilliós lakosság fele vidéken a másik fele pedig a városokban él.
Nagyon tetszett a főváros, Ljubjana, hangulatos folyópartján üldögéltünk, az emberek sétáltak az őszi napsütésben. Az utcák tiszták a házak nem düledeznek, az egész országról a viszonylagos jólét tükröződik.
Ime:





































1 megjegyzés: