2016. augusztus 7., vasárnap

Makaranga Botanica Garden

Tudom....rettentő sok hasonló témáju posztot teszünk fel, de ez valami mesés volt.
Tudom....ez nem annyira izgi, mint egy horror történet, de itt Délen ez kell, a nyugi a szép környezet a séta...
A park egyik érdekessége a rengeteg kőszobor, amit zimbabwe-i művészek faragtak, hát inkább úgy jellemezném, hogy érdekesek. Külön fejezetbe teszem, hogy ne zsibbasszak senkit felesleges , esetleg érdektelen témákkal.
Tehát, e parkot 40 éve hozta létre egy férfi, Leslie Riggall akit itt csak egyszerűen  "Plantsman" -ként emlegetnek. Felvásárolt (12 hektár)  Durban körüli domb  / Kloof / környékén egy vízesés körül a területet és a meglévők mellé betelepített iszonyatosan sok és szép honos és nem honos növényt. Sétautak és tavak között az ember egy igazi mesevilágba járhat órákon keresztül.
A név, makaranga egy itt élő helyi törzs és egy  hatalmas fa neve.A fa  Jellegzetessége, hogy egy szív fazonu hangyaféle él szimbiózisban vele.. Mondjuk én még ilyen hatalmas hangyafészket fán ...sosem láttam. Mindenütt nyilnak a tulipan fak, éledezik a "hideg" tél után a termeszet. A kerthez tartozik egy panzió, étterem, kavézó melynek bevetele valószinüleg koán sem fedezi a park fenttartásanak a költségeit.
A képek , a látvány eredeti :)
















ez nem rózsa


























                                         
























tavi tündérek








normal afrikai női divat .)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése