2017. február 15., szerda

Beaufort West

Nem hiszem, hogy amúgy megmaradt volna az emlékezetemben ez a város. Órák óta repesztettünk a forróságban a Karoo gyér növényzetű vidékén keresztül, amikor már zavaró kezdett lenni az autó nyikorgása.
Indulás előtti napokban az egész autót átnézettük, kerék beállítástól kezdve a motorig, mindent átnéztek, megrángattak, kicseréltek. Ott álltunk a szerelők mellett gyakorlatilag végig és elborzadva láttam azt a rendetlenséget amiben ezek a " szakmunkások " dolgoznak. Már ott is ez nagyon bántotta a szépérzékem... jártam én már Magyarországon elég sokszor különböző emberek műhelyében és láttam hogyan szerelik az autókat. Nos, ez ott Durban-ban egész másképp zajlik.
Csavarok szétdobálva, az új alkatrészek papirhulladéka alatt megbújva, aztán vagy meglesz vagy nem....Szörnyű volt az egész látvány, de már nem szólok ilyesmiért...minek? nekik ez így normál.
Szóval az autó nyikorgott. Végre elértük ezt a várost és bementünk az első autószereldébe, amely épp egy benzinkúttal volt összeépítve, később kiderült, hogy egy a tulajdonosa.
Beléptünk, elmondtuk, megnézték és valamennyien megdöbbentünk a dologtól.
Egy kis gumialátétet félrecsavartak  a rendetlen helyen..... ettől a kerékösszetartás megváltozott és ledarálta a jobb gumit.
Gumicsere, sajnos azt az alátétet nem tudták kicserélni, mert nem volt neki, de kb 3 óra küzdelem után sikerült olyan állapotba hozni, hogy biztonságosan hazáig el tudtunk jönni vele. Annyira dühös voltam a durban-i társaságra.... Csak lefotóztam az itteni műhelyt és a rendet. Afrikaans tulaj és dolgozók. Csavarok  és szerszámok rendezve, munkaruha kifogástalan, sehol szemét és veszélyes hulladék. Döbbenetes különbség volt.
A forróság viszont egy pillanat alatt eltünt és hatalmas  felhőszakadás lett beőle. Pillanatok alatt mindent elöntött a víz, hömpölygött az utcán, majd ahogy jött el is ment, kisütött a nap és ment tovább minden. Ilyen a Karoo .
Utolső képe láthatjátok, hogya fa gyökerei összeroppantották a csővezetéket....hm

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése