2015. december 6., vasárnap

Indiai eskuvo Durban~ban


Napok ota tartanak a megprobaltatasai az ifju parnak, alig alszanak nehany orat.
A mai, a valosagos eskuvo napja bojttel kezdodik. Delutan kettore kellett nekunk az asztaloknal helyet foglalni. A terem meretet es a megjelent vendegek szamat kb 700 fore saccoltuk. Szoval szegeny ifju par eleg kimerulten lepett az esketo pap ele 2~kor es 16.30~ig egyfolytaban veluk foglalkoztak. Nem am ugy mint Pesten fel ora es annyi....., jegyzem a hinduknal gyakorlatilag nincs is valas. Nagyon komoly ok kell es nagyon komolyan veszik ezeket a fogadalmakat.
Volt egy olyan fogadalom az o ferje lesz az az ember akire o mindig szamithasson. Tamaszkodni tudjon ra, akarjon ra es legyen ra lehetosege. Ez csak egy pelda a sok kozul.
A zsinorral osszekotott par a pap felszolitasara 7 apro lepest tett egyutt ami a 7 legfontosabb lepest szimbolizalja a mai naptol eltoltott eletukben. Erdemes megnezni a henna~val megfestett kezet megnezni a menyasszonynak es a homlokara felkerulo starszt a ferje ragasztotta fel, ami azt jelenti o mar ferjezett.
Az eskuvo csucspontja szamomra az volt amikor a mindketten leborultak a szuleik labai ele megkoszonve az eddigi eletet. Suveer elkezdett konnyezni velem egyutt, kesobb ugy lattam a fust miatt.
A vegen ket baratja az ifju parnak anakdotakkal viccelodve meseltek roluk.
Vacsora vega, alkohol nuku, alomszep ruhak szokatlan szepsegeken.





















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése