2015. december 6., vasárnap

Suveer legenybucsuja~Bachellor party

Szerencsere az indiai hagyomanyok legenybucsu szo alatt azt ertik, hogy a volegenyt az o baratai es ismerosei bucsuztatjak, nem feltetlenul csak ferfiak.
Korulbelul 200~an voltunk.
Ferfiak lazabban oltozve, a nokon sari vagy punjabi volt, mindegyik gyonyoru, bar ma ugy gondolom oket latvan a sotet bor es a fekete haj compenzalja vagy harmonizalja ezeket az iszonyuan rikito szineket.
Balinttal elmentunk szamomra is vasarolni egy ilyet, de hosszas valogatas utan sem tudtam kiegyezni egyikkel sem. Valahogy maskepp neztem en ki mint ok ezekben.
Erre a vasarlasi kerdesre meg visszaterunk.
Tehat ott volt egy Indiabol erkezett hindu pap aki szegeny Suveer~t probalta feloldozni minden bune alol. Pontosan nem ertettuk mi folyik, de amikor o vegzett utana kovetkeztunk mi nok.
A szertartas a kovetkezo volt:
Az erre a celra hofeherbe oltozott Suveer~t ket fenyoaggal tobb ponton meg kellett erintenunk tobbszor, majd nedves kurkuma~val bekenni ot mindenutt ahol ertuk.
Suveer ezt kifejezetten elvezte. Lehet hogy nem a kurkumat hanem a nok simogato kenegeteset. Mind ez kb ket ora hosszat eltarott.
Utana sved asztalos vegetarianus vacsora kovetkezett.
Rizs, rotti, valami lepenyke amit eddig nem ismertunk, harom fele vegetarianus carry /http://www.vegrecipesofindia.com/recipes/indian-curry-recipes/,     szoszok, tocsni felek edes es sos sutemenyek. Volt egy nagy gyumolcsos asztal, ahol marcipan kockakat is felfedeztem, hihi.
Kave es mi szem~szajnak ingere.
Tobb korben zajlott a tanc, leginkabb egymast biztatva szoloztak. Mindenki a helyen ulve eszegetett, azt hittuk szunet van. A zenekar vezetoje bemondta a mikrofonba, hogy kerik a zold ruhas holgyet a partnerevel a tancparkettre (mi a Balinttal keszultunk a tanciskolaba, minding mondtam neki, hogy ket hegy megmaszasa kozott gyakoroljuk a tapados tangot, mindig jott egy harmadik hegy). Nem tudom hogy erzekelitek~e ezt. Ott van kb 200 indiai eredetu ember, nok mind nepviseletbe, erre mi kivonulunk, feheren, Balint egyetlen kopaszkent, en szokekent, rovid ruhaban, kozos pontunk hogy enyhen szolva nem vagyunk a tancparkett ordogei. Szoval roptunk egy csardas~ szerut a lassu andalgos zenere. Annyit jegyeznek meg nem letezik lassu indiai zene ezek utan. Vegul barataink megkegyelmeztek nekunk, no nem lehetett abbahagyni, csak miutan tobben beszalltak igy takarasba kerultunk.
Ejfelig iszonyatos hangerovel folyt az unneples (ugy latszik  oregszem).
Ma vasarnap lesz a tenyleges unnepseg.
Delafrika egyik legnagyobb plazajanak a parkolojat hasznaltuk, nehany karacsonyi foto, tulzasba nem viszik a dolgot, hiszen itt a kereszteny kozosseg egy a sok kozul.





































                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése