2019. május 12., vasárnap

La Dolce vita

Gyerekkoromban utaztam a szüleimmel Toscana-ban és most adódott egy remek lehetőség a Fratelli Goldoni utazási iroda szervezésében, hogy ujra láthassam az antik világ csodáit .
Az iroda egy olyan csomagot állított össze ami pont eleget adott ebből de mégis tudott újat nyújtani és tökéletesen hozta az olasz életérzést :)
Már a szállás kiválasztása is fantasztikus volt, egy gyönyörű kis palota ami a víz fölé magasodó sziklákra épült, szomszédságában a Mastroianni villával.  A 6o-as évek olasz sztárjainak e kicsi kis falu a kedvelt üdülőhelye volt. Szállodánk falai között élvezték az együttlét örömeit Visconti, Vittorio Gassman, Fellini  V.de Sica és Alberto Sordi és persze a nők ! Ők álmodták meg megannyi remek olasz film ötletét. Ez a kis városka Castiglioncello  a régi császárok útvonalán a via Aurelia-n volt. Ahogy haladtunk az összeboruló pinea fák árnyékában megelevenedtek  emlékeimben a régi olasz filmek.
Csillagtúráink állomasai: Firenze, Lucca. Siena, Pisa, San Gimignano, Volterra és a szálláshely
Castiglioncello
Ezek a városkák annyira hangulatosak, szük utcácskáin élvezet sétálni, bár a rengeteg turista nem csak az előrejutást nehezíti meg, hanem  a fotózást is.
Viszont sikerült gluten mentes pizzát ennünk és egy igen tekintélyes kannabisz ültetvényt fedeztünk fel az Arno folyó partján :)
Igyekeztünk mindent megnézni...persze múzeumok már nem fértek bele de egy kis bor az isteni kávé és a visszatérés vágya, mindenképp :)







































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése