2021. szeptember 16., csütörtök

A férfi aki megemelte a házát

 Mindszenten  , Bálint unokatestvérét kértük meg , hogy  találja ki , miként lehetne egy éket rögzíteni egy tuskóra. Emiatt Pityú , ez a fantasztikus , döbbenetese jó megoldásokat kitaláló mester beengedett minket a műhelyébe. Itt készítettem az engedélyével ezeket a képeket a gépeiről.  Mi minden csodás dolog volt ott.  De nem erről híres a Pityu hanem a Tisza parti házról :)

A 2006-os tiszai árvíz felülmúlta minden idők rekordját. Pityu, már akkor három méter magas , acél csőoszlopokon álló , 100 m2 -es és két szintes üdülőjének alsó szintjét elöntötte a Tisza. Az anyagi kár jelentős volt.  Gondolt egyet és az egész építményt saját tervezésű és gyártásu hidraulikus emelők segítségével a védgát magassága fölé emelte négy segédmunkással. Szerkezeti kár nem történt. Ez, szerkezetépítő szemmel is bravúros teljesítmény volt. 

A mi ékünket persze  a baromi nagy fúróival ki tudta fúrni / jó kemény anyagból volt... / Bálintnak beletört volna a bicskája...ja, a fúrója  :)





































1 megjegyzés:

  1. It’s not my habit to comment on Ágika’s blog. But I’m making an exception here. Am I not just a cousin of Pityu, but we also have an extremely good friendship. This friendship is based on mutual respect and appreciation. Pityu. I hope we can spend more time together in the future.

    VálaszTörlés