2018. november 25., vasárnap

Szomorú vasárnap

Nagy lelkesedéssel vágtunk bele kastélytúránk következő állomásának megtekintésébe.
Nagymágocs
Na ez a lelkesedés igen hamar alább hagyott , mert az utikönyvvel ellentétben a kastély enyhénszólva siralmas állapotban van. Azt már sokatszorra tapasztaljuk, hogy amint a tulajdonos elhagyta az ingatlanját azonnal széthordták és ellopták a berendezést.....ellentétben a cseheknél látottaktól ...hm
Amit maradt az legfeljebb az a csillár amit képtelenek voltak leszerelni vagy a fa borításu plafonok, az oldal falak jók voltak tüzelőnek , bútorok sehol....szóval rettenet a köbön.
Tehát az immáron kiürített kastélyokat államosították és utána beköltözött egy tök oda nem illő lakó. Jelen esetünkbe egy öreg otthon. No komment.
A valaha meseszép kert pusztul, minden fájával bokrával együtt. A kapus ugyan megengedte, hogy a kertbe sétáljunk, de magába az épületbe tilos bemenni, sőt még az interneten sem találtam semmit ami a belsejét mutatta. Rengeteg galamb tanyázik benne , rajta és  minden az elmúlást idézi.El sem tudom képzelni, mennyi ürülék lehet fenn a padláson , milyen lehet annak faszerkezete ? ..
 Még a bejáratnál levő kisház cserepei is lapozható szétfagyást mutattak. Egyáltalán nem voltam büszke arra, hogy így becsüljük meg azt a keveset, amit unokáinknak megmutathatnánk abból ami ebből a szétrabolt országból megmaradt.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése