2016. február 1., hétfő

Betlehem

Pentek delben elindultunk Pretoriaba, de ugy, hogy Balint  munkajat egy epulet felmereset utba ejtettuk. Gyonyoru kis haz volt, egyik oldalan alaposan megsullyedve. Meseszep ospark vette korul. Paran munkat imitaltak benne "egy hasznalaton kivuli nemzeti park irodaepuleteben". Persze seperc alatt kiderult, hogy a legkondi elvezetetlen vize okozza.
Munkavegeztevel tova haladtunk, a taj valtozatos, dombos, lekopott hegyek szetdobalva.Ugy terveztuk, h egy kis kerulot teve fogunk Pretoriaba autozni, ez kb 2ooo km-t jelent :) Miutan rank esteledett surgosen szallas utan neztunk. Megpillantottuk Betlehem nevu varoskaba erve egy eleg nagy mohamedan minarettet. Ez annyira nevetseges volt osszesegeben, hogy a kozeleben szalltunk meg. A varoska tobbsegeben Afrikaans (Boer, bur) leszarmazott lakoi viszonylagos rendet tartanak. Ez itt Delafrikaban szemet szur. Szallasunk, szokas szerint szuper volt, de a kert ....., a halasmedencevel egyszeruen pazar. Hatalmas koi-k uszkaltak benne es vagyakozoan tatogtak felenk, akar meg is simogathattuk volna oket.
A hazigazda fia Pieter elmeselte ezekrol a halakrol, hogy a ket nagy sarga vegtelenul nyugodt es ezt a mentalitast atveszik a tobbiek. Utanozzak :)
A medence 1.7 mely, komoly vizforgato berendezese volt. Teljesen beleszerettem, ugy gondolom itt az ideje, hogy halakat mozaikozzak.





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése