2016. február 2., kedd

Kimberley, avagy vivat Afrikans-ok !!!!

Vegre sikerult lencsevegre kapnom nehany legeleszo struccot :) Szerintem termeszetes nekik, h az ut menti olmos fuvet ne egyek ...
A banya, a vulkani kurto es az emlekek a kisvaros nevezetessegei. A muzeumban minden dokumentalva van a kezdetektol a vegbezarasig. A bejaratnal Balint minden tiltakozasa ellenere elkoboztak  a "herelo" keset es ertekmegorzo szekrenybe zartak. Pedig itt egy darab valodi gyemant nem volt, csak a nagy uvegcsiszolasok (regi angol rend es fegyelem a zokkenomentes szabadraablashoz). Itt a kornyeken mar csak 4 mukodo banya van, mar a meddot is kezdik atdolgoni.
Ma, furcsa, de szep, turkisz szinu folyadek...allitolag lugos viz... tolti ki a nem tul szeles kurtot. Kb. 2oo x 2oo meter szeles luk, amit virtualisan feldaraboltak es eladtak, az uj tulajdonos, a maga kisszobanyi kurto reszen kotoraszhatott tobb-kevesebb sikerrel. A korabeli kiszolgalo epuleteket meghagytak eredeti formajukban, hat szo mi szo, nem volt csabito semi ):
Hatalmas gyemantokat es roved ember eleteket adott ez a banya. /  az aranybanya sem kulonb....
Elfogyott az uzemanyag es a varosbol kifele egy Shell kutnal tankoltunk ----tele.
Par km utan az auto baromira elkezdett rangatni  es megint azt a jeleseget produkalta, mint a hegyekben nehany honapja ,  Imadkozas.....szenvedes.....vegre beertunk egy faluba, ahol bar szombat estefele volt, sikerult autoszerelohoz jutnunk, mindjart kettohoz.
Szerencsere volt szurojuk es meg tudtak csinalni az autot, amibe a vizes benzint beletankoltuk.
Szallaskereses...megint szuper, borozgattunk a tulajjal a folyoparton, szep este volt.
ujabb 3oo km megtetele utan, mar tankolas nelkul is beszart az auto. Megint szerencsenk volt, mert kozel egy varoshoz par ora napon rohadas utan jott egy szerelo, bevontattak minket a felesegevel, kimosta a tartalyt es a forditva bekotott szurot, amitol leegett a szivattyu, jol szerelte fel.
Kicsit szetidegeskedtem magam, Balint is feszult volt....A szerelo csapatok a kepeken :)
 

 






 
































 






 









 
a leegett pumpa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése