2016. július 26., kedd

Himeville múzeum

Hát ez felettébb érdekes helyszin egy múzeumnak. Ez az épület a helyi fogda , a seriff és családja lakhelye a kiszolgáló részekkel együtt. A múzeumot egy hölgy alapította,a térség legösszeszedettebb anyagát láthatjuk itt. Kb a 1890 -as évektől 1972 -ig.
Fura a történet, én rögtön vizionáltam egy számomra érthetőbb magyarázatot, mint amit a kis antropológus hölgy adott nekünk. Azt is megkérdeztem tőle, hogy tanultak-e az iskolában történelmet?  Nem... őnekik azt mondták az egyetemen, hogy volt egy ősrobbanás...ennyi, osszad be.
Visszatérve a börtönigazgatóra.
Ezen a vidéken nincs semmi, se bánya, se jó föld...gyakorlatilag semmi. Még a feketék se éltek itt, olyan zord az éghajlat.
Erre , mit ad Isten, néhány angol család elindul a gazdag Rhodesiaból ide, a semmibe és itt letelepedik. A fákat is ők ültették itt, mert 2 napi járásra volt az első erdő, ahonnan fát lehetett hozni befűteni.
Na itt a nagy kérdés, ami rögtön felötlött az agyamban, főleg a múzeum belső berendezését látva.
Ezek ott Rhodesiában jól megszedték magukat és mivel ott egyre forróbb lett a helyzet, igy nyugalmasabb vidéket kerestek maguknak. Ez itt a Drakensberg lábánál ideálisnak tünhetett. Miután volt bőven pénzük, igy nem jelentett gondot a lét. Erről tanuskodnak a porcelán fejű babák, a gyönyörű étkészlet, a rengeteg fényképezőgép, ami nem lehetett olcsó hobby.
Szóval  elnéztem a sok szobát, amelynek jelentős része valaha fogda volt és arra gondoltam, hogy itt , ezen a környéken jól el lehetett tünni a világ szeme elől. Mindenesetre dicséretes a hölgy igyekezete, amivel bemutatja nekünk az akkori élet mikéntjét.

 Beépített tölcséres gramafon

 Darálok és egyébb konyhai eszközök arzenálja
Alul a konyhai robotgép őse  :)
 Hűtőszekrény
      Habverő
      Ebédlő
      Mosógépek
     Használati utasítás
       az udvar
    Szerettessük meg a lakossággal a pecázást ....csaligyüjtemény

 Ékek






  Faszállító szekér, kicsike másával


 Orvosi szobából elsősegély tananyag

 fegyverszoba

  Hálószoba, nekem nagyon tetszett a próbababa

   haló: gyönyörűséges takaróval

 harangtartó állatláb :)

gyermekszoba a porcelánfejű babákkal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése