2016. október 17., hétfő

Hova kerulnek a birkak ? :)

Lassan, de biztosan haladok az itt elő népek felismerésében. Nekem Afrikáról sem volt sok információm eddig, de az itt elő népekről aztán még legkevesbé sem. Szeretem Afrika művészetét, persze nem mindent,  a textil messze az első...de lassan a gyöngy is teret hódit a szivemben.
Különösen akkor amikor úgymond szoborként is megjelenik. Ezeket leginkább a migráns shona-k készítik.
Ez ,egy rendkivül szorgalmas és tehetséges nép. A felső szomszéd Zimbabwe szülöttei, merőben mások a munkához valo hozzáállás tekintetében mint az itt elő zuluk. Ha az utcán kézművest látok, az shona. Akik harci táncot járnak és vadul csapkodják a lábukat ...azok zuluk.
A pretoriai piacon árult, egy ügyes kezű shona. Ahogy mondani szokták ...az ördög a részletekben van. Nézzétek meg figyelmesen, aprolékosan ezeket a kis remekműveket. Drotból, gyöngyből, csikra vágott sörös dobozból megformázva nagyon jó szobrok tömege. Itt ez divat a kertbe a növények közé, vagy nappaliba elhelyezni, bar azt nem tudom, hogy itt az úgynevezett Szivárvány országban mely népcsoport veszi ezeket ? Majd ennek is utána járok :)
A másik fejezet egy más fajta design, ez is tetszik, gyönyörű takarók egy kanapéra, kerti ékességek...csupa-csupa Afrika.




































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése