2017. június 19., hétfő

Hluhluwe nemzeti park

Szombat reggel ragyogó napsütésben kissé megkésve érkeztünk ide. Azért írom, hogy megkésve, mert egyszerően elaludtuk a reggeli dzsippes indulást a panzióból, így saját autóval voltunk kénytelenek megnézni ezt a jó nagy parkot. Ez csak abból a szempontból izgalmas, hogy a kapuban volt szerencsém észrevenni, hogy a parkban pl 200 oroszlán él.....jaj. Hát megnyugtatóbb lett volna egy vadőrrel menni, mint a Bálinttal, de bíztam az isteni gondviselésben és az oroszlánok lustaságában, hogy tán ebben a dél közeki időben inkább lustálkodnak, mint vadásznak. :)
Rögtön az elején egy varacskos disznó családba dotlottunk ahol az egyik csemete térdelve evett, hát ezt nagyon vicces volt :)
Rengeteg állattal találkoztunk, elefántok, zebrák, orrszarvúak, mindenféle antilop megmutatta magát. Sőt az én egyik kedvenc madaram is hagyta csodás metál kék ruháját lencsevégre kapni. Láttunk egy hornbill-t is ---ez is ritkaság.
https://hluhluwegamereserve.com/hluhluwe-imfolozi-park-sightings/
Sokáig tekeregtünk, kiszállni nem szabad, de nem is volt vágyam erre a rejtőzködő oroszlánok miatt. Egy kisbusz deffekttet kapott, hát nem lettem volna örömmel a helyükben....Mi szerencsésen kijutottunk és tényleg fantasztikus élményekkel indultunk vissza.
Ime:
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése