2017. július 2., vasárnap

Aloe Fesztivál Ashburton bozótjaiban I. rész

Ez a hely Durban és Pietermaritzburg között található számomra eddig  teljesen jelentéktelennek tűnő bozót.
Azon kívül, hogy itt most tél van és virágzik az aloe ....azt hittem, hogy egy farmon majd bemutatnak néhány fajtáját ennek a különös szépségű virágzó növénynek. Hát baromira nem így történt :)
A két napos fesztivál 6 helyszínen zajlott , hihetetlen profin összehangolva.
Már az is lenyűgöző volt, hogy hat farm biztosította, hogy ezt a rengeteg érdeklődőt ha kell megeteti, pisilteti, leülteti, parkolót biztosít az autóiknak és leginkább beengedi a kerítésen túlra.
Hat helyszín, hat téma naponta !
Az előadók nagyon felkészült szakértői a témáknak, kb fél órát esetenként egy órát beszéltek a szakterületükről, rengeteg hasznos tudást átadva.
Hát akkor induljunk. Az első helyszin a Galago Farm.
Itt egy régésznő mesélt a Dél-afrikai ásatásokról, hogyan, miképp éltek itt anno az emberek. Milyen leletek kerülnek elő....utána kicsit beszélgettünk......talán bejutunk egy Durban közeli ásatásra.
Ezen a területen találtak vasolvasztásra utaló nyomokat is, ezeket is megnézhettük a terepen. Kicsit izgultam, mert nem kedvelek ilyen füves zavarosban a kigyók miatt mászkálni.
2. Toprock múzeum, ez ismerős hely volt,  már jártunk régebben, itt paleoantropologiai előadás volt
Utána megbeszéltük az előadóval, hogy valójában ő sem hiszi el, amit a mai tudomány tanít az ember kialakulásáról  hahahaha.
Elmondanám, hogy ezek a helyszinek dimbes dombos bozótosban , egymástól kb 5-6 km-re voltak, poros döngölt földút köti össze őket.Száll a por mindenütt az autók nyomán.
Aztán ott a tábla, hogy Venue 3 -----Impala Bend  és mintha egy más világba csöppennénk.
Itt Nyala etetés volt, ez egy gyönyörű állat, amolyan szarvas féleség. Jöttek az impozáns hímek asszonyaikkal, meseszép állatok.
Megtudtuk itt, hogy van pyton is, 40 jércét tolt be feneketlen hasába, majd megunták e pusztítást és felpakolták őnagyságát egy kosaras jep-re és leszállították a folyóhoz. Lakjon inkább arra. Másnap délután már ott volt megint. Szerette a csirkés farmot :)
A 4-es helyen, Rocky Wonder----itt elo árusítás folyt és ismét egy előadás a madarak szerepéről a természetben.
Hát ez volt az első nap, teljesen fel voltunk villanyozva, átragadt ránk is a lelkesedés amit ezek az emberek ezért az országért tesznek, hogy megmaradjon természeti szépsége egy ilyen vadonnak is, mint ez a bozót.






 Az érdeklődő fekete fiatalság.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése