2017. szeptember 11., hétfő

A felégetett Golden Gate

A hétvégét ismét utazgatás jellemezte. Először elugrottunk a  320 km távolságra levő régi afrikaans városkába Vryheid -be egy munka miatt. Ott megfigyelhettem pl egy bambusz bokor hatását egy épületre, konkrétan a bokor megemelte a fél házat. juj....Kivágása elkerülhetetlen volt. Képekben dokumentáltam. + egy afrikai sáska ?  tücsök ? :)
Este betértünk a kocsmába ahol végülis Bálint jóvoltából asztaltársai lettünk egy tündéri fiatal bandának. Többek között származásilag : afrikans anya belga apa, angol anya afrikaans apa, afrikaans anya jugoszláv apa....hát így, mind afrikaans-nak vallotta magát és hihetetlen kedvesek voltak. Jól betekiláztunk :)
Reggel indulás tovább Nyugatra a Golden Gate felé. Már jártunk itt nyáron a nagy kőrutazásunk végén, gondoltuk bekukkantunk most tavasszal is. Szállásunk , küllemére nézve egy igazi afrikai , fűtetővel befedett kunyhó volt, ám belül minden kényelemmel el volt látva. Hideg-melegvízzel komplett fürdőszoba, konyha mindennel, még kenyér pirító is volt ....tv, franciaágy, szóval nagyon tuti volt.
A homokkő hegyek meseszépek ám a talaj mindeütt fel volt égetve, fekete, halottnak tűnő vidék. Aztán mégiscsak megláttuk a bakokat amint a megfeketedett , elüszösödött talajról már ki tudták vadászni a pici friss zöld hajtásokat. Ma már tudom, hogy az ilyen barbárnak látszó cselekedet csak a jobb növekedést segíti elő. Jön az eső és napok alatt kivirul minden. Lesz kaja bőven !






















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése