2017. szeptember 20., szerda

Cape Town / Fokváros / 1. nap

Picit több idő jutott most e városra, de ez is csak morzsányinak tünt a sok látnivalóhoz képest . Ez a város Dél-Afrika kultúrális központja , rengeteg programmal, kiállítással amelyekből most sem láttunk természetesen semmit. Viszont módszeresen végig tudtuk nézni a Waterfall-t a régi kikötőt.
A városba beérve persze itt is van egy kis bádog-negyed, de épültek új szines házacskák már a szegényebbeknek, ez azért haladás. Sehol nem láttunk szemetet, mondjuk ez Durbanhoz képest mellbevágó különbség volt. Koldust is csak szerencsére egyet. Az egész város tiszta, rendezett és jószagu volt. Az autók LASSAN mentek, itt nem lehet száguldozni és rengeteg rendőr volt az utakon. Később megtudtuk, hogy előző nap a fekete taxisok sztrájkoltak, verekedtek, köveket dobáltak, autókat romboltak,  csomó sérült is volt. Aztán megegyeztek.....
A város lakosai nagy számban  az úgynevezett színesek, ereikben a fehér-maláj esetleg még fekete ősök vére folyik. Ők a fehérekhez asszimilálódtak és rájuk is szavaznak. Így Cape Town nem a fennálló rendszer híve. Szöges drótok sincsenek  és kerítések is csak jelzésértékűek.
A Tábla hegy egy felhőbe csomagolta magát, így a felvonó sem működött, kicsit keringtünk körülötte néhány proteát lefotózva.
Lenn a parton felállítottak egy hasonló óriás kereket, mint ami Budapesten van, alatta ettünk, szólt a zene, jó volt. A fókáknak elkülönítettek egy napozó teraszt ahol kifeküdhettek, de az igazat megvallva, rettentő büdösek voltak.
Sikerült viszont egy bálna hát részletét...nem ér nevetni .... lencse végre kapnunk :)
a bálnás kép utániak a Fokváros alatti félszigeten készültek. 
















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése