2015. május 24., vasárnap

Megusztuk a vizilovat!


Amikor a viz az atlatszo kekhez hasonlit az az idealis oceani partszakasz. Balint kinezett egy uj helyet viszonylag kozel St. Lucia~hoz, ahol nehany hete azt a remek halat ettuk. Most is betertunk oda ebedelni es a pincer /miutan Balint mindenkivel osszebratyizik/ a kovetkezo iszonyatos horror tortenetet meselte el. A pincer edesapja ejszaka kutya ugatasa miatt kiment a kertbe ahol szembe talalta magat egy legeleszo viziloval. A allatnak nem tetszett a bekes legeleszeset megzavaro ferfi, ugy felnyarsalta a vegbelen keresztul az agyaraval, hogy az elol a koldokenel jott ki. A ferfit elhajitotta es miutan az aldozat leesett a foldre leharapta az egyik labat terd alatt. A labat nem talaltak meg! Ujra tamadott a hipo es ekkor az aldozatnak sikerult orrba vagni .... es az erre  arrebb allt. A ferfi fel eves korhazi kezeles utan 59 evesen toloszekben tolti napjait.
Tanulsagok:
~ Mindenutt tablak vannak, hogy a vizilovak ejszaka jonnek#mennek.
~Nagyobb allattal ne kezdj.
~Legyen a keritesben aram,
~Legyen egy jo csuzlid
~A vizilo nem vedett allat, nyugodtan leloheted!
~Utolso, Nem kell hoskodni, Afrika az Afrika!

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Hippo-attacks-man-at-his-KZN-home-20120713

Ironia:
Ez a hipo harom honap mulva az orok vadaszmezokon kotott ki, mert a Zulu kiraly felajanlotta a hipo husat a tradicionalis zulu "reed dancing"~ban reszvevoknek. 2000 ember jol lakott belole.

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Hippo-donated-to-Zulu-king-20121018

Ezzel a vidam tortenettel a tarsolyunkban indultunk a vizilotanyara, ahol persze mas allatok is elnek.
A vizilotanya vegen van egy viszonylag erintetlen, jo kondiciokkal rendelkezo camping, kristalytiszta ocean vizzel. Utunk egy kisebb fajta Nemzeti Parkon vezetett keresztul, kb 30 km. Fahazat bereltunk, csak a szemtelenkedo majmokra kellett figyelnunk. Pillanatok alatt a nyitott ajtonal teremtek. Testunkel es csuzlival vedtuk a kajankat. Egyszer volt Budan kutyavasar!

Felhivom a szives erdeklodok figyelmet a majmoknal lathato turkiszkek herezacsi a szexualis erettseg statuszat jelzi











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése