2015. május 19., kedd

Mindennapi kenyerunk ????

Ez egy ironikus cim....akik ismernek valoszinuleg tudjak rolam azt is, h gluten / liszt /
erzekeny vagyok es meg egy halom fele kajat nem toleral a szervezetem. A legkulonfelebb, amugy rem egeszseges dolognak mondott zoldseg pl, mereg szamomra. Balint meg vegetarianus. Egy dologban  egyeztunk meg , hogy bar eddig nem kedveltuk a halat, ezentul enni fogunk, mert fo az egeszseg :)
A napi elemezes egy nagy kihivasnak tunt eleinte. Etteremben kicsit nehezitett a tema, de itthon egyaltalan nem , sot itt a legbiztonsagosabb.
Keddenkent vasarolunk egesz hetre, fuggetlenul attol, h elmegyunk~e hetvegere barangolni vagy nem.
Gyumolcsok, sajtok ,natur yoghurt ,zoldsegek, habcsok,  suritett tejkoncentratum, tojas, Kb. ezekbol hegynyi..
Sokszor lefotoztam az etket, finom amit eszunk es tok egyszeru elkesziteni.
Reggelire yoghurt apritott barmilyen gyumolccsel. Ma epp 1 banan 1 par szelet mangoval.
1 marek mandula
kave, tea, C vitaminos viz ,
Ebed
Ma talatam ki  :)
rizs, tojaskrem, szezam olajos uborkas kaposzta salata.
Meg lehet, eszem delutan egy kis magot, de mar rendesen nem eszem tobbszor.
Este iszom 3~4 dl voros bort.
Ezzel a mennyiseggel en elvagyok, Balint tobbszor eszik, de  csak ezekbol.
A multhet legizgalmasabb etele ez volt:
sargaborso krem / sajat gyartmany /
gorog szenaval , szezam olajjal, rizsliszttel  fuszerekkel elegyitve , tojassal,
majd kokusz zsiron serpenyoben  fasirtszeru  kepzodmenykent kisutve......
Jegyzem, ettol a vegtelenul egyszeru menutol Balint fogy, ami nem ment 10 ev alatt. Lassan ruha csere lesz :)

Hat akkor ime :



rogtonzott netuddmi  :)

                               
                                      feta, avokado, rizslap, yoghurt


az utolso nem vega pakisztani husos ebed



Roiboss kave









Jägermeister helyi specialitas, poharba rakjak a poharat es egyszerre isszak ki














granadilla 























1 megjegyzés:

  1. Ágikám, szinte minden zöldségből - ami nem méreg számodra - lehet ilyen fasírtszerű dolgokat készíteni, rozs vagy csicseriborsó liszttel kötve, tojással, petrezselyemmel - kiváló vízhajtó -, ha teszel bele egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, és könnyebb, légiesebb lesz. Én szeretek ezekbe krumplit is reszelni a domináns zöldség mellé, attól olyan igazi magyar tócsni jellege lesz ezeknek. Kedvencem a karfiolfasírt, amihez a karfiolt puhára főzöm/párolom, villával összetöröm, a többi eljárás az előző: tojás, rizsliszt, sok petrezselyem, aztán mehet a serpenyőbe. Megunhatatlan. Meg ott a falafel golyó is...

    VálaszTörlés