2017. február 13., hétfő

Az alpaka farm

Sosem láttam közelről ilyen cukiságot, mint ez a négylábú.
Azt tökéletesen és biztosan tudtam, hogy struccokat nem fogok farmon megnézni, mert a szívem szakad meg értük, de az alpaka az más ! Ezek gyakorlatilag öregségben pusztulnak el, nem eszik meg őket csak a szőrükből készítenek ezt meg azt. Itt Montaguban találtunk egy ilyen farmot is.
Telefonon bejelentkeztünk, miután ez nem egy szafari volt, hanem egy szinte privát látogatás egy farmernél, aki történetesen egy nő volt :)
Mikor először megláttam inkább egy korosodó hippy benyomását tette rám.
Nagyon meleg nap volt és az állatok szanaszét hűsöltek a hatalmas bekerített területen. Amikor meglátták, hogy vendég, illetve idegen érkezik, azonnal gyülekezni kezdtek és bár bohókás az ábrázatuk, egyáltalán nem kedves állatok.  Amolyan örző-védők :)
Még szerencse, hogy a gazdaasszony is szorosan a közelünkbe maradt, mert bizony egy jól irányzott köpés majdnem el is talált minket :) Hát így jelzik az alpakák , ha valami szokatlan esemény van .
Aztán előkerült egy kis csemegét tartalmazó doboz és mindjárt meg lehetett nézni közelebbről ezeket a csodaszép szempárokat. Frissen voltak megnyírva, de csak a kis testük, a frizura maradt :)
Az egyik fiatal állatnak egész ritka mintáju szörzete nőtt, pettyes volt. A tulajdonosnő sokat mesélt a hányattatott életükről, miképp jutott arra az elhatározásra, hogy a hegyekből inkább beköltözik ide a város szélére. A levágott szőrből fonalat készít és eladja. Annyira finom és puha, meleg volt :)
Az alpakákkal csacsik is laknak, kicsit azért szeparálva, de ők is kikérik a részüket a hippy hölgy szeretetéből, gondoskodásából.
 







































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése