2017. január 24., kedd

Pingvin sors

Következő állomásunk az a partszakasz ahol az afrikai pingvinek élnek. Nagyon védve vannak , ezer tábla oktat róluk és tényleg nincsenek háborgatva  hahahaha azon kívül, hogy belebámulunk a mindennapjaikba az ágyuktól kezdve a szerelmi életükön át, az ürítéstől a  tollváltás látványig szóval nyomon lehet követni itt mindent kartávolságból.
Nem is tudtam pl, hogy mindenki vedlik évente 1 x , a nagyok is. Akkor nem is esznek, mert gyakorlatilag nem megy be a mélyvízbe, mert búvár ruha nélkül fázik. Így az előzőleg felhalmozott zsírjától szabadul meg és 2 hét múlva csinosan kecsesen az immár vadi új toll cuccban vetődik a habokba, / hideg... /
Addig türelmese vár a parton a napon, néha bemegy , hogy a talpát lehűtse. Nekem kifejezetten úgy tünt, hogy pofákat vágnak :)
A kormoránok körülöttük napoznak , de ők jókat halaszgatnak, szinte bosszantván a  Pingvineket...nem is értem, miért nem mennek odébb ?.
Vannak a homokban oduk gyártva, azokban laknak a pingvinek, ezek a kecók feljebb is megtalálhatóak, de azok már mesterségesek, valamiféle műanyag hordók, befektetve szájjal kifelé és azokba is belekucorognak éjjelre.
Mindenhol nyílik a legszebb virág a protea. 
A víz olyan hideg itt, hogy néha láttunk egy két szörföst, jól beöltözve, ám mégis dideregve.
Itt már keveredik az Atlanti ócean dermesztző vize a kellemes meleg Indiai óceánnal.
Viszont a látvány pazar, a sziklás hegyoldalba keskeny utat vágtak és ezen keresztül tudtuk elérni Cape Town-t illetve  új szálláshelyünket Fish Hoek-ot.











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése